Дослідження зміни фізико-хімічних показників якості трансмісійної оливи при експлуатації автомобіля Volkswagen - Костилєв, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процеси змінювання фізико-хімічних властивостей трансмісійних олив автомобілів. Мета роботи – оцінка властивостей трансмісійних олив, що дозволяє підвищити ефективність використання автомобілів за рахунок раціонального використання ресурсу трансмісійних олив. Методи дослідження – експериментальні методи із застосуванням сучасних методик, встановлених у ДСТУ. Обробка отриманих результатів проводилася із використанням методів математичної статистики. В кваліфікаційній роботі магістра виконанні аналіз фірм виробників, марок трансмісійних олив та існуючих бракувальних показників олив, що працювали. Отримані результати концентрації продуктів зношування, лужного та кислотного числа, температури спалаху та кінематичної в’язкості трансмісійної оливи SAE 75W-90 при експлуатації автомобіля Volkswagen.
Keywords: якість оливи; трансмісійна олива; бракувальні показники; експеримент; агригат; експлуатація; автомобіль