Обґрунтування раціональних технологій в інтегральних транспортних системах доставки вантажів у напрямку Німеччина - Україна. Частина 3. Розробка технологічних основ організації процесу обслуговування вантажопотоків на терміналі по змішаному варіанту - Федорова, Владислава Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Вирішено задачу підвищення ефективності процесу обслуговування вантажопотоків на терміналі по змішаному варіанту в умовах зміни попиту та ресурсних обмежень на принципах інтероперабельності. В результаті моделювання процесу обслуговування вантажопотоків на терміналі по змішаному варіанту за допомогою методу гілок і меж визначено оптимальну кількість виробничих ресурсів. По результатам порівняння інтегрального критерію ефективності по альтернативних варіантах обслуговування (результати виконання комплексної дипломної роботи), який враховує інтереси учасників доставки на принципах ресурсозбереження, визначили, що раціональною технологією обслуговування є змішаний варіант, який передбачає перевантаження частки вантажу за схемою «транспорт-транспорт» з автомобільного на залізничний, а інша частка обслуговується за схемою «транспорт-склад» та «склад-транспорт». При обслуговуванні вантажопотоків по змішаному варіанту отримано найбільше значення критерію ефективності 0,7801. Результати дослідження можуть бути використані при плануванні та організації доставки вантажів в інтегральних транспортних системах у міжнародному сполученні.
Keywords: вантажопотік; термінал; інтегральна транспортна система; змішаний варіант; раціональна технологія; ефект