Спосіб керування розгоном автомобіля з зубчасто-фрикційною двопотоковою коробкою передач - Байцур, Максим Вячеславович; Баулін, Дмитро Станіславович; Горєлишев, Станіслав Анатолійович; Подригало, Михайло Абович; Подригало, Надія Михайлівна; Суконько, Сергій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Спосіб керування розгоном автомобіля з зубчасто-фрикційною двопотоковою коробкою передач, що зв'язана з двигуном внутрішнього згоряння, який працює на постійному швидкісному режимі при змінній потужності навантаження, та з ведучими колесами автомобіля. Розгін автомобіля здійснюють, виконуючи зменшення передатного числа фрикційного варіатора при передачі на нього частини потужності двигуна внутрішнього згоряння і подальше складання цієї потужності у планетарному механізмі з потужністю від двигуна внутрішнього згоряння.