Транспортний засіб категорії М1. Розробка зчеплення та аналіз керованих підвісок - Руденко, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – зчеплення та аналіз конструкцій керованих підвісок. У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1 передньоприводної компоновки з кількістю пасажирів не менше 5. Особлива увага приділялася конструкції зчеплень та конструкції керованих підвісок. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено складальне креслення зчеплення транспортного засобу категорії М1, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз конструкцій керованих підвісок автомобілів із визначенням їх основних переваг та недоліків. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при проєктуванні трансмісій легкових автомобілів або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; зчеплення; пружний елемент; амортизатор; керована підвіска