Поздовжньо-розсувна несуча система автотранспортного засобу - Абрамов, Дмитрій Володимирович; Калініченко, Олександр Петрович; Нагорний, Євген Васильович; Подригало, Михайло Абович; Рогозін, Ігор Віталійович; Солдатенко, Ігор Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Поздовжньо-розсувна несуча система автотранспортного засобу містить трубчасті елементи, до яких приварені траверси для встановлення кузова та вузлів і механізмів, важелі передні та задні, деталі підвіски коліс та колеса. Трубчасті елементи виконані з можливістю поздовжнього розсування та зсування один відносно одного та додатково містять встановлене стопорне пристосування, а також електромотори за числом коліс.