Механізм реалізації та забезпечення інвестиційної безпеки підприємства - Кудрявцев, В. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2014)
Предметом роботи є наукові підходи та економічний інструментарій механізму реалізації та забезпечення інвестиційної безпеки підприємства. Метою роботи є теоретико-методологічне обґрунтування механізму реалізації та забезпечення інвестиційної безпеки на підприємстві. Для досягнення поставленої мети у роботі були використані такі загальнонаукові і спеціальні методи і прийоми дослідження: теоретичного узагальнення, аналізу і синтезу – для дослідження теоретичних засад та інструментарію інвестиційної безпеки; абстрактно-логічний – для теоретичного узагальнення і формулювання висновків. В роботі розглянуто механізм реалізації та забезпечення інвестиційної безпеки підприємства. При цьому даний механізм є не простою сумою організаційно-економічних форм, а таким явищем, в якому відображаються взаємозв'язок між ними, взаємодія, взаємопереходи, тобто механізм виступає як певне утворення в системі економічної безпеки і сам, у свою чергу, є системою. Дія механізму повинна бути направлене на забезпечення інвестиційної безпеки як в даний час, так і на перспективу. Результатом функціонування цього механізму є надходження необхідних для організації процесу виробництва інвестиційних ресурсів і інформації відповідно до системи пріоритетних інтересів підприємства, мінімізація витрат на придбання ресурсів у необхідній кількості і належної якості. Реалізація запропонованого механізму, перш за все, потребує належної уваги з боку керівника до питань забезпечення інвестиційної безпеки підприємства, кваліфікованості співробітників компанії, значних витрат корпоративних ресурсів та чіткої організації.
Keywords: механізм; інвестиції; економічна безпека; інвестиційна безпека; підприємство; 330.322