Дослідження існуючих методів ущільнення асфальтобетону в лабораторних умовах, та їх порівняння з результатами виробничого ущільнення - Остапенко, Олександр Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі виконано аналіз методів ущільнення асфальтобетону у виробничих та лабораторних умовах. Проаналізовано результати визначення фізичних та механічних характеристик асфальтобетонних зразків отриманих різними методами. Представлено результати дослідження згідно з якими метод ущільнення асфальтобетону в лабораторних умовах пресуванням не дозволяє прогнозувати властивості асфальтобетонів виготовлених виробничім ущільненням.
Keywords: асфальтобетон; прес; гіратор; коліємір; водонасичення; залишкова пористість; зерновий склад