Двигун потужністю 1 кВт для боліда ХАДІ-34 на базі 1Ч 3,5/2,6. Частина 2. Застосування засобів зменшення механічних втрат - Толкачов, Максим Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – малолітражний двигун боліда. Мета проекту – розробка двигуна для боліду ХАДІ-34 потужністю 1 кВт на базі двигуна 1Ч 3,5/2,6. Виконано опис двигуна та обґрунтовано його конструктивні та режимні параметри. Виконано розрахунок робочого процесу, динаміки КШМ, міцності шатунно-поршневої групи. Проведено економічний аналіз проекту. Проаналізовано питання охорони праці та навколишнього середовища. В проекті розглянуто заходи, спрямовані на зменшення механічних втрат проектованого двигуна.
Keywords: двигун; робочий процес; примусове запалювання; конструкція; системи двигуна; динаміка; поршень; колінчатий вал; механічні втрати; техніко-економічні показники