Нові матеріали для водневої енергетики - Левіна, Д. А.; Єршова, О. Г.; Levina, Diana; Yershova, Olga (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті висвітлено значення водневої енергетики для світу й України, можливості розвитку водневих технологій в Україні та інтегрування до європейської водневої системи. Розглянуто доробок вітчизняних учених зі створення матеріалів для отримання, зберігання й використання водню та запропоновано заходи щодо активізації наукових досліджень і розробок матеріалів для водневих технологій в Україні.
New Materials for Hydrogen Energy
Keywords: декарбонізація; водень; воднева енергетика; водневі технології; паливні комірки.; decarbonization; hydrogen; hydrogen energy; hydrogen technologies; fuel cell; 621.311; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.80