Інженерно-геодезичні роботи при реконструкції автомобільної дороги у Харківській області. Частина 2. Побудова цифрової моделі місцевості при складанні проєкту реконструкції дороги - Смалій, Дар’я Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – порядок обробки результатів топографічних знімань, які виконують для проєкту реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 395+000 – км 420+000 у Харківській області. Мета роботи провести аналіз нормативно-правової бази, розглянути геодезичне забезпечення з реконструкції ділянки автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський та побудувати цифрові моделі. Методом дослідження є аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проєктування. Галуззю використання є проєкт реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 395+000 – км 420+000 у Харківській області. В кваліфікаційній роботі були розглянуті наступні питання: нормативна база щодо геодезичних робот при реконструкції дороги; аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та району її розташування, технологія обробки геодезичних вимірювань, сучасні системи автоматизованого проєктування, технологія створення цифрових моделей.
Keywords: система автоматизованого проєктування; цифрові моделі місцевості; реконструкція автомобільної дороги; топографічні знімання