Розробка універсальної дорожньої машини, для обслуговування аеродромів, на базі шарнірно-з’єднаного трактора класу 30-50 кН виробництва ВАТ «ХТЗ» - Ткачова, Анна Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломі розглянуто питання, які включають огляд робіт пов’язаних з дослідженням навантаження робочого обладнання та рам транспортних засобів і шарнірних тягачів. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на базовий тягач при роботи з навантажувальним устаткуванням. Побудовані комп’ютерні моделі змінного робочого обладнання, при цьому були використані сучасні системи комп'ютерного моделювання SolidWorks 2020. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: універсальна дорожньо-будівельна машина; шарнірно-з’єднаний тягач Т-150К; робоче обладнання; віделкове обладнання; бульдозерний відвал