Дослідження перетворювачів напруги для швидкої зарядки електричних транспортних засобів - Дейкало, Володимир Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження: отримання інформації щодо можливостей автономної роботи електричного транспорту при використанні сучасної елементної бази. Об’єкт роботи: процес переобладнання вантажного автомобіля на транспорт, що рухається від електричного рушія з показниками пробігу, співставними з транспортом на ДВЗ. Предмет дослідження: електрична силова установка для вантажного транспортного засобу. Дипломна робота присвячена моделюванню та розрахунку параметрів електричної силової установки для вантажного автомобіля, для застосування замість штатної силової установки на дизельному паливі. Проведений розрахунок раціональної енергоємності тягової акумуляторної батареї для вантажного електромобіля. Розраховано раціональну потужність тягового електродвигуна для електричної вантажівки. Розглянуті питання охорони праці на об’єктах з технічного обслуговування електротранспорту.
Keywords: вантажівка; електрична силова установка; електричний транспортний засіб; електричний двигун; акумуляторна батарея