Удосконалення управління кар’єрою менеджера в організації - Цуканова, В. Я.; Сіваченко, І. Р. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2014)
Розглянуто проблему побудови успішної кар'єри молодих фахівців в умовах сучасного економічного розвитку українського суспільства, а також причини виникнення даної проблеми. Позначена важливість побудови ефективного кар'єрного зросту. Досліджено умови, необхідні для підвищення мотивації у молодих фахівців до особистісного та кар'єрного зростання. Зафіксовані основні чинники впливу на можливість побудови ефективної кар'єри менеджера в організації. Проаналізовано практичні рішення проблеми, застосовувані на базі міжнародних компаній в умовах сучасного економічного розвитку українського суспільства. Отримані результати досліджень мають теоретичне та практичне значення для вдосконалення управління кар'єрою менеджера на підприємстві. Дані рішення застосовні для підвищення мотивації фахівців до розвитку бізнесу компанії в першу чергу, а також для саморозвитку за допомогою управління кар'єрним ростом по цілям. Ефективне управління за цілями буде досягнуте шляхом формування планів на робочий рік по досягненню бізнес цілей та розвитку професійних навичок кожного фахівця. На прикладі групи міжнародних компаній запропоновано внесення змін в існуючі системи управління за цілями робочим процесом, що в свою чергу позитивно вплине на управління кар'єрним ростом працівників. А саме включити в систему управління за цілями нормоконтроль, який сприятиме розвитку необхідних професійних навичок і особистісному зростанню у персоналу на окремих позиціях. Нормоконтроль також допомагатиме керівнику своєчасно відстежувати дії і наміри своїх співробітників, а так же ступінь досягнення поставлених цілей своїх підлеглих, особливо тих, хто працює на віддалених територіях автономно.
Keywords: кар’єра; управління; управління кар’єрою; кар’єрне зростання; 331.101.262