Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті Салтівське шосе – вул. Сьомої Гвардійської Армії м. Харків - Бодарєв, Ярослав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об`єкт дослідження: дорожній рух на нерегульованому перехресті. Предмет дослідження: параметри транспортного потоку. Мета роботи: підвищення ефективності організації і безпеки дорожнього руху на перехресті за рахунок застосування технічних засобів організації дорожнього руху. Метод дослідження: аналітичний, системного аналізу, натурні спостереження. Отримані результати: У рамках дослідження проаналізовано існуючі умови руху, визначено недоліки організації дорожнього руху, запропоновано варіанти вдосконалення з використанням засобів світлофорного регулювання та технічного оснащення. Реалізація запропонованих заходів сприятиме підвищенню рівня безпеки руху, зменшенню затримок транспорту, покращенню екологічної ситуації та загального рівня транспортного обслуговування. Рекомендації по впровадженню: На перехресті запропоновано впровадити світлофорне регулювання та облаштувати його технічними засобами організації дорожнього руху. Запропоновані заходи є придатними для практичного застосування на даному об’єкті.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; ефективність дорожнього руху