Геодезична розбивка елементів траси при будівництві автомобільної дороги - Артюх, Карина Юріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – інженерно-геодезичні розбивочні роботи при будівництві автомобільної дороги. Мета роботи – розробити інженерно-геодезичне обгрунтування робіт при розбивці траси автомобільної дороги в складі проекту будівництва. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є розробка проектної документації автомобільної дороги в складі проекту будівництва. В результаті розробки дипломної роботи виконано: збір і аналіз інформації щодо інженерно-геодезичних робіт, які виконують при трасуванні автомобільних доріг, проаналізовані методи виконання геодезичних робіт при будівництві автомобільної дороги, розроблені розбивочні креслення детальної розбивки віражу та горизонтальних кривих.
Keywords: інженерно-геодезичні роботи; автомобільна дорога; розбивка горизонтальних кривих; розбивка віражу; нівелювання траси; система автоматизованого проектування