Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей з використанням регенерованої гуми на АБЗ, що реконструюється - Ануар, Мухамед (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Для виконання кваліфікаційної роботи були заплановані задачі дослідження, за якими на основі аналізу існуючих даних були визначені особливості покращення властивостей нафтових бітумів та асфальтобетонів за рахунок використання гумової крихти; встановлено вплив модифікатору на властивості бітуму та асфальтобетону; розглянуто особливості технології модифікації бітумів та виготовлення асфальтобетонних сумішей на основі модифікованих бітумів з урахуванням вимог Марокко. У кваліфікаційній роботі визначені джерела постачання підприємства сировинними матеріалами, визначена необхідна продуктивність заводу, розраховані склади асфальтобетонних сумішей. Вибрано основне технологічне обладнання, яке необхідне для модифікації нафтового бітуму та виробництва якісних асфальтобетонних сумішей.
Keywords: бітум; асфальтобетонна суміш; гумова крихта; складування сировинних матеріалів; модифікація бітуму; асфальтобетон; контроль якості; ефективність