Пристрій для корекції траєкторії руху автогрейдера - Шевченко, Валерій Олександрович; Олєйнікова, Олександра Михайлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Пристрій для корекції траєкторії руху автогрейдера розміщено на рамі автогрейдера і містить коригуючий елемент у вигляді противаги, виконаний у вигляді навісного обладнання, яке містить портал, жорстко закріплений на рамі автогрейдера, рухомий важіль з вантажем на вільному кінці, підвісний кронштейн, що шарнірно з'єднує рухомий важіль з порталом, з можливістю повороту важеля у горизонтальній площині. Фіксуючий елемент для дискретної фіксації положення рухомого важеля у горизонтальній площині. Гідроциліндр виконаний з можливістю забезпечення руху рухомого важеля з вантажем у вертикальній площині.