Вдосконалення систем очистки робочої рідини гідроприводів екскаваторів - Новіков, Юрій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі магістра вирішується актуальна проблема підвищення ефективності роботи гідроприводу екскаватора шляхом поліпшення якості очистки робочої рідини. Для досягнення цієї мети вирішуються задачі розробки магістрального фільтру і фільтру, що очищається сам, а також іншого необхідного обладнання на основі існуючих патентів. В результаті проектування розроблена комбінована маслоочищувальна система, яка забезпечує комплексне очищення робочої рідини екскаватора ЕО – 5124. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: екскаватор; гідропривод; очистка робочої рідини; фільтр; дегазатор