Аналіз впливу помилок позиціонування антенних пристроїв земних станцій на ймовірність помилки в каналах супутникових систем цифрового зв’язку - Мнушка, О. В.; Mnushka, O. (My University, 2012)
Методами імітаційного моделювання (ІМ) досліджено вплив похибок позиціонування антенних пристроїв наземних станцій прийому-передачі цифрових сигналів на ймовірність помилки в точці прийому. Набув подальший розвиток метод оцінки конфігурації супутникової системи цифрового зв’язку (ССЦЗ) за допомогою регіональних інформаційних карт прийому-передачі інформації. Уточнено регіональні інформаційні карти для тестових конфігурацій ССЦЗ із джерелами корисних та завадових BPSK-, QPSK, 8-PSK- та 16-PSK-сигналів.
Анализ влияния ошибок позиционирования антенных устройств наземных станций на вероятность ошибки в каналах спутниковых систем цифровой связи
Analysis of the effect of positioning errors of antenna devices of ground stations on error probability in digital satellite communication channels
Keywords: система цифрового зв’язку; ймовірність помилки; фазова маніпуляція; інформаційна карта; імітаційне моделювання; BER; система цифровой связи; вероятность ошибки; фазовая манипуляция; информационная карта; имитационное моделирование; BER; digital communication system; probability of an error; phase-shift keying; the information map; simulation modelling; bit error rate (BER); 621.396.946:519.67