Система стабiлiзацiї траєкторiї руху автогрейдера - Шевченко, Валерiй Олександрович; Чаплигiна, Олександра Михайлiвна (My University, 2017)
Система стабілізації траєкторії руху автогрейдера, що представляє гідравлічну систему управління робочим обладнанням, що складається з насоса, розподільника, виконавчого гідроциліндра, яка відрізняється тим, що з метою стабілізації траєкторії руху автогрейдера на балансирних редукторах встановлені вихідні вали, з якими зістиковано дві фрикційні муфти з електричним управлінням, два гідронасоси, вихідні патрубки яких з'єднані з порожнинами пристрою типу сопло-заслінка, з пристрою сигнал подається через електромеханічний перетворювач до гідророзподільника, для коригування зовнішніх навантажень, що діють на автогрейдер, вихідні магістралі гідророзподільника з'єднані з виконавчими порожнинами силових гідроциліндрів механізму підйому-опускання відвалу, або гідроциліндра виносу основного відвалу в сторону, в залежності від типу операції, яку потрібно виконати, що дозволяє зменшити величину дестабілізуючого моменту в горизонтальній та вертикальній площині, вирівнюючи співвідношення опорних реакцій по бортах.
Keywords: землерийно-транспортнi машини; будiвельнi машини, експлуатацiя; машинобудування