Дослідження зміни якості антифризу при експлуатації автомобілів (на прикладі Kia Optima) - Тимошенко, Михайло Максимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження – процес зміни якості антифризу під час експлуатації автомобіля. Мета дослідження – контроль якості охолоджувальної рідини при експлуатації автомобіля, що дозволить підвищити достовірність визначення технічного стану рідини. Методи дослідження – аналіз, експериментальні дослідження, методи математичної статистики. В дипломній роботі розроблені питання перевірки якості антифризу та електропровідність. Проведено аналіз охолоджувальних рідин, методів перевірки електропровідності, аналіз ДСТУ на ці рідини. Однією з проблем, на сьогоднішній день, є відсутність методики, яка б дозволила в короткий термін проводити дослідження якості охолоджувальної рідини, що використовується в системі охолодження автомобіля. Вирішити задачу можна використовуючи методику експрес-оцінки якості антифризу шляхом виміру електропровідності.
Keywords: ОХОЛОДЖУВАЛЬНА РІДИНА; АНТИФРИЗ; ОЦІНКА ЯКОСТІ; ГОСТ 28084-89; СИСТЕМА ОХОЛОДЖЕННЯ ДВИГУНА; ЕЛЕКТРОПРОВІДНІСТЬ