Визначення раціональної системи управління запасами запасних частин на підприємстві - Литвин, Марія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт – процес замовлення запчастин на ФОП Тихевич Остап Олегович. Мета роботи – підвищення ефективності функціонування системи управління запасами запчастин. Метод дослідження – натурно-аналітичний. В результаті аналізу існуючої системи поновлення товару на підприємстві визначені недоліки які існують на ФОП Тихевич Остап Олегович. На основі аналізу літературних джерел розроблені заході які спрямовані на підвищення ефективності функціонування системи управління запасами виробничої лінії. Визначено оптимальна система управління запасами. Впровадження запропонованої методики дозволить отримати економічний ефект у розмірі 14122,68 грн. що складає 44 %. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – використання сформованої економіко-математичної моделі для удосконалення логістичної системи трогових підприємств України.
Keywords: витрати; запаси; запасні частини; оптимальний розмір замовлення; система управління запасами