Проектування мостового грейферного крану вантажопідйомністю 5 т. - Сергеєв, Єгор Сергійович (My University, 2025)
Об'єкт дослідження – мостовий грейферний кран. Мета роботи – проектування мостового грейферного крану вантажопідйомністю 5 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даній кваліфікаційній роботі розраховані механізм підйому вантажу і механізм пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, виконано їх компонування, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, зроблено розрахунок механізму пересування крана та технологічна схема складання гальма. Представлені матеріали з комп’ютерним моделюванням головної балки. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран грейферний; проектування; розрахунки; механізми; металоконструкція; охорона праці; безпека; економічний ефект