Дослідження впливу температурного режиму течії робочої рідини на діагностичні параметри у гідроприводі екскаватора. Частина 1 - Гайдамаченко, Ілля Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена вирішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом забезпечення їх експлуатаційної продуктивності. Здійснюється це за рахунок стабілізації теплового режиму гідроприводу екскаватора і вдосконаленням його гідробаку. Для досягнення мети визначається загальна характеристика екскаватора і вплив параметрів робочої рідини на його роботу; визначаються перспективні методи і засоби регулювання температури робочої рідини в гідроприводі; розглядається питання забезпечення раціонального теплового режиму гідропривода, включаючи обґрунтування вибору теплообмінника, визначення параметрів теплообмінника, розробку конструкцій силового блоку екскаватора, здійснення теплового розрахунку гідроприводу, визначення параметрів і вдосконалення конструкції баку. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: екскаватор; гідропривод; температура робочої рідини; гідробак; запобігання втрат робочої рідини