Дослідження точності координатних вимірів з метою визначення оптимальної відстані між базовими станціями - Гончаренко, Валентин Валентинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – встановлення ступеня впливу відстаней між базовою станцією і супутниковим приймачем на точність координатних визначень в RTK-режимі. У ході виконання дипломної роботи були виконані дослідження точності координатних вимірів з метою визначення оптимальної відстані між базовими станціями. Були вирішені наступні задачі: розглянуті загальні відомості про перманентні базові станції; досліджена точність місцерозташування у RTK-режимі в залежності від віддаленості від одиночної базової станції; виконана техніко-економічна оцінка проекту; розглянуті питання охорони праці та безпеки при надзвичайних ситуаціях.
Keywords: базова станція; ГНСС-інфраструктура; RTK-режим; координатні виміри; відстані між базовими станціями; супутник; ГНСС-приймач