Розробка шляхів покращення фінансового стану підприємства - Голобурда, Анна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес аналізу фінансового стану ТДВ «Новомосковське АТП». Мета роботи – теоретичні, методичні, організаційні аспекти аналізу фінансового стану підприємства. Методи дослідження – логіко-теоретичного узагальнення; аналізу і синтезу; системний підхід; статистичний аналіз. В кваліфікаційній роботі розглянуті теоретичні основи аналізу фінансового стану підприємства, визначені основні методи проведення аналізу, розкриті джерела інформаційного забезпечення фінансового аналізу, також визначена певна система показників які доцільно розрахувати підчас проведення фінансового аналізу підприємства. Також було проведено фінансовий аналіз ТДВ «Новомосковське АТП», який складався з аналізу майнового стану, аналізу фінансової стійкості, аналізу ліквідності і платоспроможності, аналізу фінансових результатів та аналізу ділової активності підприємства. За результатами фінансового аналізу були розроблені і проаналізовані шляхів покращення фінансового стану ТДВ «Новомосковське АТП». Проведене дослідження показало, що складання прогнозного балансу дасть можливість прогнозувати фінансовий стан підприємства в залежності від мінливості як внутрішніх так і зовнішніх факторів.
Keywords: фінансовий стан; фінансовий аналіз; фінансова стійкість; ліквідність