Автоматизований розрахунок прямокутних дорожніх водопропускних труб у програмі УКРРВС 22 - Мусієнко, Ігор Володимирович; Musiienko, Igor (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розглянуто дорожні водопропускні труби. Увагу зосереджено на прямокутних трубах. Висвітлено підходи до проєктування прямокутних дорожніх труб у світі і в Україні. Проаналізовано системи втоматизованого проєктування дорожніх труб. На даний момент у виробництві використовується програма автоматизованого розрахунку водопропускних споруд ГРІС компанії КРЕДО ДІАЛОГ. На стадії розробки є програма УКРРВС. Розглянуто сучасну методику розрахунку дорожніх залізобетонних прямокутних водопропускних труб, розроблено алгоритм розрахунку дорожніх залізобетонних прямокутних водопропускних труб. Показано частину програмного коду автоматизації розрахунку як приклад, розроблено інтерфейс автоматизації розрахунку дорожніх залізобетонних прямокутних водопропускних труб, модернізовано програму УКРРВС. Зроблено висновки.
Automated calculation of rectangular road culverts in the UKRRVS 22 program
Keywords: автоматизований розрахунок; дорожня водопропускна труба; залізобетонна прямокутна труба; алгоритм; код; інтерфейс; automated calculation; road culvert; reinforced concrete rectangular pipe; algorithm; code; interface; 625.042.1; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.98.0.114