Стратегічне управління підприємством шляхом диверсифікації діяльності - Парфенюк, Аліна Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Визначено теоретичні основи стратегічного управління підприємством шляхом диверсифікації діяльності; здійснено аналіз господарської діяльності АТ «ВОСТОК», запропоновано теоретико-методичний підхід щодо вдосконалення страхових послуг в контексті стратегічного управління; надано рекомендації щодо розширення диверсифікації послуг страхової компанії. Для виконання поставлених у роботі завдань використано такі загальнонаукові методи: метод пізнання, теоретичного узагальнення й порівняння; метод системного аналізу та синтезу; метод структурного моделювання; метод графічного моделювання; метод економікоматематичного моделювання, морфологічного аналізу та синтезу. Зазначене запропоновано до використання у разі здійснення управління процесом надання страхових послуг в контексті застосування стратегії диверсифікації із використання системи блокчейн, особливо у разі надання послуг страхування транспорту.
Keywords: диверсифікація; стратегічне управління; послуги стратування; економічна ефективність