Удосконалення бульдозера Т-180 класу 150 кН шляхом оснащення відвалу бічними секціями - Метеленко, Руслан В'ячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – робочий процес розробки ґрунту механічним способом. Мета роботи – проектування екскаватора. Метод дослідження – аналітично-графічний. Дипломний проект присвячено рішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом оснащення відвалу бічними секціями екскаватора Т-180. Досягнення цієї мети виконується за рахунок вдосконалення відвалу екскаватора. У дипломному проекті зроблено оцінку економічної ефективності отриманих рішень, а також розглянуто питання безпечної роботи розробленого обладнання. До основних пристроїв, які розроблялися в проекті, зроблене деталювання. Застосований відвал екскаватора дозволяє підвищити ефективність використання екскаватора. Виконані конструктивні розробки забезпечують механізацію процесу монтажу та демонтажу, підвищують зручність роботи оператора. Внаслідок цього зростає ефективність роботи екскаватора за рахунок підтримки продуктивності на високому рівні, скорочення витрат на технічне обслуговування та ремонт.
Keywords: екскаватор; модернізація; відвал; ефективність