Дослідження робочих процесів композитних матеріалів в елементах конструкцій несучих систем спортивних автомобілів - Павленко, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – розробка рекомендацій з ефективного використання композитних матеріалів у конструкції криши несучої системи спортивного автомобілів. Об’єкт дослідження – криша несучої системи спортивного автомобіля, виготовлена з використанням композитних матеріалів. Предмет дослідження – робочі процеси, механічні характеристики та поведінка композитних матеріалів у конструкції криши несучої системи спортивного автомобіля. Методологія дослідження базується на системному підході до аналізу властивостей композитних матеріалів, дослідженні їх взаємодії із зовнішніми навантаженнями та моделюванні робочих процесів у конструкціях несучих систем. Основні методи дослідження: аналіз наукової літератури та сучасних досліджень у галузі композитних матеріалів; побудова математичних моделей для аналізу поведінки матеріалів під навантаженням; використання програмного забезпечення для моделювання; проведення симуляцій робочих процесів для оцінки напружень, деформацій та довговічності; аналіз ефективності композитних матеріалів у порівнянні з традиційними матеріалами; оцінка впливу різних типів композитів на характеристики спортивних автомобілів.
Keywords: композитні матеріали; слої; матеріали; композити; композитні шари