Комбінований двовісний трекер для сонячної електростанції - Іващенко, М. О.; Дзюбенко, О. А.; Иващенко, Н. А.; Дзюбенко, А. А.; Ivashchenko, M.; Dzyubenko, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
У роботі представлена докладна класифікація сонячних трекерів в залежності від способів монтажу і можливості регулювання сонячних панелей. Досліджено схемне рішення енергоефективного сонячного трекера. Представлено розробку енергоефективного двовісного сонячного трекера з комбінованою системою моніторингу за положенням Сонця. Описано принцип його роботи. Представлено попередній розрахунок вітрового навантаження.
Комбинированный двухосевой трекер для солнечной электростанции
The combined two-axis tracker for solar power station
Keywords: трекер; сонячна енергія; альтернативна енергетика; фотоелемент; екологія; енергоефективні технології; солнечная энергия; альтернативная энергетика; фотоэлемент; экология; энергоэффективные технологии; tracker; solar energy; alternative energy; photocell; ecology; energy-efficient technologies; 629.341