Технологія та організація ремонту і експлуатаційного утримання автомобільної дороги Т-21-03 Харків – Золочів – КПП “Олександрівка” - Колінов, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт – процес підвищення транспортно-експлуатаційного стану автомобільної дороги Харків – Золочів – КПП «Олександрівка» на ділянці км 27+733 – км 62+976. Мета кваліфікаційної роботи – розробка технології й заходів з організації робіт з ремонту і утримання ділянок автомобільної дороги Харків – Золочів – КПП «Олександрівка» на ділянці км 27+733 – км 62+976. У пояснювальній записці виконана оцінка транспортно-експлуатаційної якості автомобільної дороги й обрані ділянки проведення робіт. Приведено розробки по технології робіт з зимового утримання і ремонтів. В роботі передбачено влаштування тонкошарового покриття дорожнього одягу з литої емульсійно-мінеральної суміші. Для влаштування асфальтобетонного покриття запропонований асфальтоукладач VОGELE SUPER 1800. Представлено вимоги по охороні праці. Приділена увага питанням забезпечення якості робіт і охорони навколишнього середовища.
Keywords: автомобільна дорога; експлуатація; утримання; поточний ремонт; капітальний ремонт; дорожній одяг; розмітка; технологія й організація робіт; охорона праці