Дослідження процесу екстреного гальмування транспортного засобу. - Толстік, Олександр Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою дослідження є покращення якості автотехнічної експертизи за рахунок підвищення точності визначення коефіцієнта зчеплення. Об'єктом дослідження є процес екстреного гальмування транспортного засобу без блокування коліс. Предмет дослідження є зниження похибки визначення коефіцієнта зчеплення при проведенні автотехнічної експертизи. .В роботі проведено аналіз методів визначення коефіцієнта зчеплення коліс транспортного засобу з опорною поверхнею. Розглянуто значення коефіцієнта зчеплення при оцінки дорожньо-транспортної пригоди Запрпоновано підхід до створення моделі визначення коефіцієнта зчеплення при при оцінки дорожньо-транспортної пригоди
Keywords: транспортний засоб; коефіцієнта зчеплення; автотехнічна експертиза; дорожньо-транспортна пригода; екстрене гальмування; гальмівний шлях