Дослідження стенду визначення індуктивності електричних та сигнальних дротів, що використовуються в автотранспортній техніці - Окунь, Микола Федорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – розробка, дослідження та вдосконалення лабораторного стенду для визначення індуктивності електричних та сигнальних провідників, які застосовуються в системах автотранспортної техніки, з урахуванням сучасних вимог до електромагнітної сумісності та якості передавання сигналів у транспортному середовищі. Об'єкт роботи – процес вимірювання індуктивності електричних та сигнальних дротів в умовах, наближених до реальної експлуатації в автотранспортних засобах. Предмет роботи – лабораторний стенд для вимірювання індуктивності електричних та сигнальних дротів. Проведено розробку лабораторного стенду для визначення індуктивності дротів і кабелів, що застосовуються в автотранспортній техніці. Проведенні експериментальні дослідження дротів і кабелів, що застосовується в автотранспортній техніці. Проведено техніко-економічне обґрунтування дослідження. Результати роботи доцільно використовувати при виборі кабельної продукції для автотранспортної технікі.
Keywords: індуктивність кабелю; магнітне поле; густина струму; електромагнітні процеси; пристрій що погоджує; напруженість магнітного поля