Розробка об’ємного гідропривода пересування трапу для пасажирських літаків - Мовчан, Павло Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дипломного проектування є об’ємний гідропривод пересування трапу за допомогою чотирьох гідромоторів героторного типу. Максимальна швидкість трапу масою 6342 кг повинна досягати 7,5 км/год. Мета проекту – розрахунок гідропривода пересування трапу з вибором робочих об’ємів гідромоторів та насоса, і визначення ККД гідропривода, розрахунок ККД гідромотора за результатами стендових випробувань. В дипломному проекті приведені гідравлічна принципова схема гідропривода пересування трапу, методика та розрахунок гідропривода з використанням пакету програм VisSim, методики стендових випробувань героторного гідромотора. За даними стендових випробувань розрахований ККД гідромотора на трьох частотах його обертання в робочому діапазоні. Розглянуті питання техніко-економічного обґрунтування, охорони праці та навколишнього середовища. Розглянуті питання щодо експлуатації гідроприводів.
Keywords: гідропривод; насос; гідромотор; літаки