Удосконалення доставки будівельних матеріалів компанією «КУБ» в місті Київ. Частина 2. Розробка ефективної технології доставки будівельних сумішей - Герасимов, Артем Максимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Для удосконалення роботи компанії «КУБ» було запропоновано технологічне рішення: маршрутизація перевезення будівельних сумішей в місті Київ. Побудовано один маятниковий та сім колових маршрутів. Вибрано автомобіль для здійснення перевезення будівельних сумішей на встановлених маршрутах за максимальним значенням продуктивності та мінімальним значенням собівартості – це Renault D12, вантажністю 8,2 тонн Визначили показники роботи вибраної марки автомобіля з кузовом фургон, із існуючих в компанії, на маятникових та кільцевих маршрутах, які показали, що для обслуговування кожного маршруту нам необхідно від двох до десяти автомобілів. Для визначеного відправника з найбільшим обсягом відправлення будівельних сумішей 343 тонн на добу – «Склад 1» провели узгодження роботи автомобілів кузовом фургон з роботою навантажувального пункту. Компанія «КУБ» отримала позитивний економічний ефект на рік – 2171590 гривень. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по доставці будівельних матеріалів в містах України. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: технологія; доставка; будівельні суміші; маршрут; узгодження; економічний ефект