Удосконалення організаційно-методичних засад обліку і аудиту розрахунків підприємства з покупцями та замовниками - Савченкo, Арсеній Леонідович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі обґрунтовано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку і аудиту розрахунків підприємства з покупцями і замовниками; проведено фінансовий аналіз досліджуваного підприємства; удосконалено науково-методичні засади і надано пропозиції з поліпшення організації обліково-аналітичної роботи за розрахунковими операціями підприємства з покупцями і замовниками; розвинуто положення щодо внутрішнього аудиту розрахунків з покупцями і замовниками та дебіторської заборгованості на підприємстві. Напрацювання, висновки, узагальнення, зроблені в процесі дослідження, є внеском у розвиток теорії і практики обліку розрахунків підприємства з покупцями і замовниками, та можуть бути застосовані у процесі оптимізації облікового процесу на підприємстві й удосконалення організаційно-методичних засад управління дебіторською заборгованістю, підвищення ефективності фінансового контролю, а також формування якісної аналітичної інформації для прийняття управлінських рішень.
Keywords: бухгалтерський облік; бухгалтерський рахунок; внутрішній аудит; дебіторська заборгованість; організація обліку; резерв сумнівних боргів; розрахунки з покупцями і замовниками