Розроблення технології виготовлення асфальтобетонних сумішей з детальним дослідженням впливу сольових розчинів на властивості асфальтобетонів - Шипош, Артем (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто питання використання під час виробництві асфальтобетонних сумішей поверхнево-активних речовин з метою підвищення водостійкості асфальтобетонів, а в результаті і їх морозостійкості та стійкості до впливу сольових розчинів. Наведені дані щодо впливу адгезійної добавки Wetfix AP17 на властивості бітумів та асфальтобетонів. Виконанні розрахунки параметрів складів сировинних матеріалів, розроблена технологічна схема модифікації в’яжучого з адгезійною добавкою та виробництва асфальтобетонних сумішей на заводі. Наведено вимоги з охорони праці, охорони навколишнього середовища, а також економічні розрахунки приготування асфальтобетонних сумішей.
Keywords: бітум; поверхнево-активна речовина; адгезійна добавка; асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; морозостійкість; сольовий розчин; асфальтобетонний завод технологія; охорона праці; економіка