Генератор багаторазових iмпульсiв струму для магнiтно-iмпульсної обробки металiв - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Бондаренко, Олександр Юрiйович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Сєрiков, Георгiй Сергiйович; Чаплигiн, Євген Олександрович (My University, 2009)
Генератор багаторазових імпульсів струму для обробки металів тиском імпульсного магнітного поля, що містить зарядний пристрій, ємнісний накопичувач електричної енергії і розрядне коло з навантаженням-індуктором, який відрізняється тим, що зарядне та розрядне коло з'єднуються через тиристорно-електронний пристрій, синхронізуючий заряд-розряд ємнісного накопичувача для багаторазового відтворення заданої кількості імпульсів струму у розрядному колі з навантаженням-індуктором, а величину опору для обмеження струму, що забезпечує працездатність генератора, визначають із співвідношення де: Rзар - струмообмежувальний резистор у зарядному колі, - відносний декремент затухання розрядного кола, Lраз - індуктивність розрядного кола, С - ємність накопичувача енергії.
Keywords: металообробка