Інноваційна діяльність суб’єкта підприємництва - Кисіль, Євген Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 50 с., 9 рис., 15 табл., 35 джерел. АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, ПЕРСОНАЛ, ІННОВАЦІЯ, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ, УПРАВЛІННЯ, ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА, НОВАЦІЯ. Об’єктом дослідження є процес управління інноваційною діяльністю суб’єкта підприємництва. Мета роботи – дослідження теоретично-прикладних основ розвитку інноваційної діяльності підприємства та розробці шляхів вдосконалення системи управління інноваційною діяльністю на прикладі крупного автотранспортного підприємства АТ «ХПАС». Метод дослідження – метод теоретичного аналізу, графічний метод, метод моделювання-використовується для формування моделей організаційного та фінансового механізму розвитку вдосконалення управління інноваційної діяльності АТ «ХПАС». У теоретичній частині представлені систематизовані підходи до визначення та класифікації понять «інновація» та «інноваційна діяльність»; узагальнені особливості організації інноваційної діяльності на підприємстві. У практичній частині описується загальна характеристика досліджуваного підприємства АТ «ХПАС»; сформовано систему інноваційної діяльності АТ «ХПАС» в сфері роботи з клієнтами; розроблено інформаційну систему управління інноваційним розвитком АТ «ХПАС» на основі впровадження сучасних технологій. Впровадження пропозицій та рекомендацій, наданих у дослідженні, полягає у можливості застосування розроблених теоретичних положень, висновків та методичних рекомендацій щодо окремих елементів ведення інноваційної діяльності на рівні окремих автотранспортних підприємстві, а також впровадити запропоновані у роботі рекомендації в діяльність АТ «ХПАС».
Keywords: автотранспортне підприємство; персонал; інновація; інноваційна діяльність; управління; інформаційна система; новація