Аналіз і дослідження сучасних методів і засобів виконання геодезичних робіт при великомасштабній зйомці території для розміщення об’єктів енергетичного комплексу - Хомутенко, Денис Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі проведено аналіз системи відчудження земельних ділянок для енергетичних комплексів, вивчено виконання топографо-геодезичних робіт із застосуванням БПЛА, визначено способи та методи технічного проектування меж земельних ділянок, що відводяться, проаналізовано методи та інструменти створення геодезичної основи для великомасштабних знімань, проведено удосконалення топографо-геодезичного забезпечення при будівництві об’єктів енергетичного комплексу.
Keywords: геодезичні вишукування; GNSS-системи; геодезична мережа; тахеометричне знімання; топографічний план; геодезичні знаки