Вдосконалення робочого бурового обладнання екскаватора - Чуприн, Іван Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційну роботу присвячено вирішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом забезпечення їх експлуатаційної продуктивності. Здійснюється це за рахунок вдосконалення робочого бурового обладнання екскаватора. Метою роботи є підвищення ефективності використання екскаватора шостої розмірної групи шляхом визначення загальних параметри і розробки креслень основних вузлів уніфікованого змінного грейферного і бурового обладнання. Для досягнення цієї мети розробляється загальний вид базової машини екскаватора шостої розмірної групи, загальний вид екскаватора зі змінним грейферним і буровим обладнанням та креслення його основних уніфікованих механізмів: механізму підйому і опускання штанги; корпусу змінного обладнання екскаватора; напірної штани змінного обладнання; «паралелограма» змінного обладнання; «серіжки» змінного обладнання. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: бурове обладнання; екскаватор; гідропривод; робоча рідина