Розвивання конструкції барабанних деревинорубальних машин - Ребезнюк, Ігор Тарасович; Барабаш, Богдан Зіновійович; Rebezniuk, Ihor; Barabash, Bohdan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статі запропоновано напрями вдосконалювання процесу виробляння технологійної тріски на барабанних рубальних машинах поліпшуванням розташунку контрножа щодо різального ножа та форми й геометрійних параметрів комірок сита барабанної рубальної машини. Технічні розв’язки вдосконалювання процесу збазовані на перерозподілянні видів різання нерівновластивісної (анізотропної) деревини, що сприяє зменшуванню сил різання та поліпшуванню якості отриманої технологійної тріски. Конструювання калібрувального сита зі східчастою поверхнею, східці якої працюють як додаткові різальні складники в доподрібнюванні завеликих деревинних частинок, пришвидшує отримання технологійної тріски потрібних розмірів і якости.
Development of drum wood-cutting machines construction
Keywords: барабанна рубальна машина; різальний ніж; калібрувальне сито; технологійна тріска; drum cutting machine; cutting knife; calibration sieve; technological chip; 630.32.002.5; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.2.99