Оцінка перспектив використання сучасних інформаційних технологій у готельному господарстві України - Александров, Костянтин Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є інформаційні технології в управлінні суб’єктами господарювання у сфері готельного господарства. Предметом дослідження є теоретичні, методологічні, науково-методичні та практичні аспекти застосування інформаційних технологій в управлінні суб’єктами готельної діяльності. Метою роботи є дослідження розвитку готельного господарства в інформаційному суспільстві України та вивченні ефективності й переваг використання інформаційних технологій, а також перспектив їх застосування на підприємствах готельного господарства. Актуальність теми обумовлена нагальною потребою формування, визначення та побудови інформаційного суспільства нового типу, яке сприятиме успішному розвитку інвестиційної привабливості та конкурентоздатності готелів України. Новизна – впровадження сучасних інформаційних технологій у готельне господарство, що стимулює успішний розвиток економіки готелів України. В проекті проаналізовано перспективи розвитку готельного господарства щодо застосування сучасних комп’ютерних мереж. Проведено порівняння систем бронювання та надано рекомендації щодо впровадження комп’ютерної системи Amadeus у готельне господарство України для бронювання готельних місць.
Keywords: комп'ютерні мережі; готельне господарство; інтеграція; інтернет-технології; інформаційне суспільство; результативність; бронювання