Удосконалення дорожнього руху на перехресті вулиць Сковороди – Театральна – майдана Незалежності м. Полтава - Михайлов, Володимир Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху на перехресті. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку дорожнього руху. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на перетинанні. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведено аналіз методів організації дорожнього руху, визначені основні принципи організації дорожнього руху та дана характеристика об’єкта дослідження. Отримані результати – запропоновані заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху на перехресті вулиць, а саме: впровадження світлофорного регулювання на перехресті. При ньому зменшується кількість конфліктних точок, знижується транспортна затримка на перехресті. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на магістралі з метою зниження аварійної ситуації.
Keywords: організація дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; метод конфліктних точок; затримки транспортних засобів