Підвищення ефективності виконання операцій з обробки вантажів на складах в умовах обмеженого простору - Ковалівський, Микола Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розроблено алгоритм визначення раціонального розподілу транспортних ресурсів на складах. Запропонована математична модель технологічної обробки вантажів на складах в умовах обмеженого простору, яка враховує застосування механізованих засобів навантаження та розвантаження на закритих складах. У таких умовах використовуються електронавантажувачі малих вантажностей, що забезпечують проїзд між стелажами для переміщення вантажів. Визначене значення економічного ефекту, що може бути отриманий у разі впровадження результатів дослідження в розмірі 3212000 грн/рік, а ефективність запропонованих заходів складе 22,4 %. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись для виконання науково–дослідної роботи № 08–53–23 «Розробка енергоефективних та високоманеврених багатовісних автомобілів подвійного призначення для збройних сил України» за замовленням МОН України Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: навантажувальний механізм; обробка вантажу; перевезення; склад; ефект; витрати