Дослідження впливу марки в’яжучого та максимального розміру зерен щебеню на морозостійкість щебенево-мастикових асфальтобетонів - Демченко, Єгор Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі розглянуті існуючі дослідження щодо довговічності асфальтобетонів за критерієм морозостійкості. Для досліджень на морозостійкість були обрані щебенево-мастикові асфальтобетоні видів ЩМА-20, ЩМА-15, ЩМА-10, ЩМА-5 та ЩМА-40. В роботі був досліджений вплив марочної в’язкості в’яжучого на морозостійкість асфальтобетонів.
Keywords: морозостійкість; щебенево-мастиковий асфальтобетон; різновид ЩМА; бітуми різної в’язкості; гранулометричний склад; коефіцієнт морозостійкості