Інтеграція діагностичних даних у хмарні платформи для віддаленого моніторингу технічного стану автомобілів - Королюк, Андрій Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження – розробити та обґрунтувати підхід до інтеграції діагностичних даних автомобіля у хмарні платформи для підвищення точності моніторингу, оперативності обробки інформації та ефективності прогнозування технічного стану автомобілів. Об’єкт дослідження – процес формування, передавання та обробки діагностичних даних автомобіля у телематичних та хмарних системах. Предмет дослідження – методи, моделі, технології та програмні рішення інтеграції діагностичних даних автомобіля в хмарні платформи для забезпечення їх аналізу та моніторингу. У роботі досліджується питання, інтеграції даних діагностики транспортних засобів у хмарні платформи для забезпечення дистанційного моніторингу та профілактичного технічного обслуговування. Аналізуються сучасні тенденції в галузі дистанційної діагностики, включаючи штучний інтелект, машинне навчання, Інтернет речей та телематику.
Keywords: OBD-II; автомобіль; дистанційна діагностика; хмарні платформи; телематика; машинне навчання; технічне обслуговування; інтернет речей; моніторинг автомобіля; IOT