Створення веб-додатку для генерації зображень за запитом - Сілантьєв, Едуард Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес створення веб-додатку для генерації зображень за запитом на основі штучного інтелекту, використовуючи клієнт-серверну архітектуру. Мета роботи – розробка та реалізація веб-додатку, спрямованого на створення та генерацію зображень за запитами користувачів. Даний веб-додаток буде забезпечувати можливість взаємодії з користувачами через інтуїтивний веб-інтерфейс, щоб надавати їм інструмент для створення персоналізованих графічних зображень. У роботі було проаналізовано існуючі рішення у сфері штучного інтелекту та веб-додатків з генерації зображень. На основі виявлених недоліків було спроектовано архітектуру веб-додатку, його логіку та створено макет. Було розроблено клієнтську і серверну частину веб-додатку і розгорнуто на VPS сервері для тестування та користування. Розглянуто основні принципи і функції охорони праці. Під час розробки дипломної роботи автором опубліковано статтю у збірнику наукових праць Всеукраїнської науково-практичної конференції: Лебединський А. В., Сілантьєв Е. Е. Використання штучного інтелекту для генерації зображень // Комп’ютерно-інтегровані технології автоматизації технологічних процесів на транспорті та у виробництві : зб. наук. пр. за матеріалами Всеукр. наук-практ. конф. здобувачів вищ. освіти і молодих учених, м. Харків, 22 листоп. 2023 р. Харків, 2023. С. 214–216.
Keywords: web-додаток; генерація; зображення; dalle-2; nodejs; figma; штучний інтелект