Дослідження роботоздатного стану транспортних засобів за рахунок їх моніторингу - Сахілі, Закарія (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є дослідження роботоздатного стану транспортних засобів за рахунок їх моніторингу. Об'єктом дослідження є процес удосконалення методу моніторингу роботоздатного стану транспортних засобів в життєвому циклі. Предметом дослідження є моніторинг роботоздатного стану транспортного засобу в умовах інтелектуальних транспортних систем. У відповідності з цим були поставлені наступні задачі: - виконанати аналіз основних положень і моделей життєвого циклу об’єктів; розглянути основні положення існуючих систем отримання інформації про характеристики транспортних засобів в умовах інтелектуальних транспортних систем; виконати удосконалення технології моніторингу роботоздатного стану транспортних засобів; В першому розділі розглянуто основні поняття і моделі повного життєвого циклу систем та об’єктів. Представлено опис послідовності всіх фаз і етапів існування об’єктів від задуму та появи («народження») до зникнення («відмирання»). В другому розділі розглянуто існуючи системи отримання інформації про характеристики транспортних засобів в умовах інтелектуальних транспортних систем. Третій розділ присвячено удосконалення методу моніторингу роботоздатного стану транспортних засобів. Показано формування комплексу технічних засобів інтелектуальних транспортних систем.
Keywords: транспортний засіб; життєвий цикл; інформаційна підтримка виробів; системи контролю роботоздатного стану транспорту; моніторинг